Бюджетният дефицит от 3% не е самоцел, а максималният дефицит,

...
Бюджетният дефицит от 3% не е самоцел, а максималният дефицит,
Коментари Харесай

Асен Василев: Служебният кабинет плашеше, че държавата ще фалира. Оказа се, че пари има

Бюджетният недостиг от 3% не е самоцел, а оптималният недостиг, в който една страна може да не задлъжнява прекалено, съобщи финансовият министър Асен Василев.

„ Не желая да разясня дейностите на служебното държавно управление, какво то е виждало действително и какво е казвало обществено – за мен това са две разнообразни неща. Когато се правеха тази пролет предизборни предсказания, с цел да се плашат хората, се обясняваше, че България няма по какъв начин да е естествена европейска страна с естествени обществени заплащания, тъй като страната ще банкрутира. Оказа се, че има по какъв начин “, разяснява Василев пред Българска национална телевизия.

Финансовият министър не е тук, с цел да дава или да не дава пари, а с цел да задава въпроси, сподели още той.

„ Когато някой, да вземем за пример полицията, пристигна и каже, че желае повече средства, се задава въпросът по какъв начин това ще докара до по-качествена услуга за българските жители. Вече е преценка на целия Министерски съвет, а освен на МФ да каже дали това е свястно “, акцентира ВАсилев.

По думите му държавното управление работи умерено и решенията му се взимат консенсусно, за разлика от Народното събрание, където е мъчно да се каже какво се случва.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР