Бюджетният дефицит на Русия през първите три месеца на годината

...
Бюджетният дефицит на Русия през първите три месеца на годината
Коментари Харесай

Руският бюджетен дефицит доближи $20 млрд. долара за тримесечие

Бюджетният недостиг на Русия през първите три месеца на годината доближава до 2,4 трилиона рубли (над 29,15 милиарда долара) на фона на понижените приходите от продажбите на природен газ и нефт, сочат предварителни данни на съветското финансово министерство, оповестени през днешния ден на уеб страницата му, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Първоначалната оценка демонстрира, че размерът на приходите във федералния бюджет (на Руската федерация - бел. ред.) доближава 5,677 трилиона рубли (над 6,89 милиарда долара) през интервала януари-март 2023 година Това е понижение с 21 % по отношение на първото тримесечие на 2022 година, което е обвързвано със спад на приходите от (продажбата на - бел. ред.) на нефт и газ ", се споделя в известието на министерството на финансите в Москва. 

Бюджетните разноски през януари, февруари и март възлизат на 8,07 трилиона рубли (9,83 милиарда долара), с 34 на 100 повече от първите три месеца на предходната година.

Приходите на Русия от продажбата на природен газ и нефт възлизат на 1,6 трилиона рубли (1,94 милиарда долара) през първото тримесечие на 2023 година Това е спад с 45 на 100 на годишна основа, прецизира съветското финансово министерство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР