Бюджетните приходи в Русия от продажбата на петрол и газ

...
Бюджетните приходи в Русия от продажбата на петрол и газ
Коментари Харесай

Приходите на Русия от продажба на петрол и газ са се свили почти наполовина

Бюджетните доходи в Русия от продажбата на нефт и газ през януари и февруари са намалели с 46% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В същото време разноските са се нараснали с 52%, съобщихаот руското министерство на финансите, съобщи БНР.

От финансовото ведомство обясниха, че намаляването на приходите в бюджетасе дължи на поевтиняването на котировките на съветския вид нефт “Уралс ” и на съкращаването на износа на прероден газ. И увериха, че бюджетният дефицит в размер на около 40 милиарда долара ще бъде компенсиран със средства от Фонда за национално богатство.

Руските управляващи се надяват, че годишният недостиг няма да надвиши 2% от брутния вътрешен артикул. През април ще бъде въведен най-малък предел на отстъпката на “Уралс ” по отношение на сорта “Брент ” и ще се намалят субсидиите на петролните компании, които доставят гориво на вътрешния пазар.

Очакванията са, че това да донесе доходи в размер на към 8 милиарда $. Освен това представителите на едрия бизнес ще би трябвало да внесат еднократно в бюджета, настрана от другите налози, по 4 милиарда $.

От пролетта на предходната година в Русия са засекретени бюджетните разходи по обособените пера. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР