Бюджетната комисия в парламента не събра кворум за заседанието, на

...
Бюджетната комисия в парламента не събра кворум за заседанието, на
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС бойкотираха обсъждането на референдума за еврото в бюджетната комисия


Бюджетната комисия в Народното събрание не събра кворум за съвещанието, на което трябваше да прегледа предлагането за осъществяване на референдум за еврото, само че с въпрос:

„ Съгласни ли сте България да резервира българския лев като единствена публична валута до 2043? “

Днес разискването бе включено в дневния ред на парламентарната бюджетна комисия. Заседанието се провали поради безмълвен протест – нито един от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не се появи в залата. От Движение за права и свободи пристигна единствено Петър Чобанов, който е краткотраен ръководител на комисията.

Румен Гечев и Тошко Йорданов пристигнаха от името на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Появиха се депутатите от „ Възраждане “, само че броя не стигна, с цел да има кворум и да стартира съвещанието.

Депутатът от „ Възраждане “ Деян Николов съобщи, че без значение от бламирането в комисия на референдума (както се случи през вчерашния ден и в правната комисия), от партията ще внесат другата седмица точката в програмата на Народното събрание.

Ако има 400 000 събрани годни подписа, както настояват от партията на Костадинов, референдум наложително би трябвало да се организира. Пленарната зала има право да редактира въпроса без да променя смисъла му всъщност.

Измисленият от съветските проксита референдум в действителност цели да блокира въвеждането на еврото в България даже като паралелна валута. Което ще рече още 20 години страната да не влезе в еврозоната и да губи милиарди – нещо, преференциално за Кремъл, само че не и за България.

Според закона за референдумите Народното събрание би трябвало да одобри решение в период до 3 месеца от внасянето на предлагането. Подписката на така наречен „ Възраждане “ беше импортирана в Народно събрание на 7 април  и срокът изтича след 8 дни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР