Бюджетната комисия в НС реши приходите в бюджета да са

...
Бюджетната комисия в НС реши приходите в бюджета да са
Коментари Харесай

Заложиха още 760 млн. лв. приходи

Бюджетната комисия в Народно събрание реши приходите в бюджета да са със 760 млн. лева повече. По този мотив се увеличи тонът сред вицепремиера в оставка Асен Василев и шефа на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански.
Всичко стартира откакто от Има Такъв Народ предложиха 760 млн. лева по-високи доходи от в началото заложените в бюджета. От Движение за права и свободи също се изрекоха в тази посока.

 

Преди това, бюджетната комисия остави в обновения бюджет по-ниска ставка- 9%, вместо 20% Данък добавена стойност единствено за парно, газ и самун. Депутатите не поддържаха нито едно от останалите оферти за диференцирани Данък добавена стойност ставки за плодове и зеленчуци, слънчогледово олио, брашното, мляко, месо и храни от първа нужда. Не бе подкрепено и настояването на ГЕРБ понижената ставка на косвения налог за ресторантьорските и кетъринг услуги да продължи до следващата година.

Актуализираният бюджет планува приходите от Данък добавена стойност за 2022 година да бъдат в размер на 15,2 милиарда лева

 

Вицепремиерът в оставка Асен Василев, която повтори запасите си към диференцирани ставки изясни, че предложенията на Има Такъв Народ за 9%-но облагане на плодове, зеленчуци ще коства 100 млн. лева по-малко за бюджета, а листата на ГЕРБ за повече храни ще лиши бюджета от 395 млн. лева единствено за 6 месеца.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР