Бюджетната комисия ще изпрати стенограмите от дебатите по за сведение

...
Бюджетната комисия ще изпрати стенограмите от дебатите по за сведение
Коментари Харесай

Неправителственият сектор с остри критики към Плана за възстановяване

Бюджетната комисия ще изпрати стенограмите от дебатите по за сведение в Брюксел, заяви ръководителят ѝ Георги Ганев.
След като през вчерашния ден депутатите изслушаха вицепремиера в оставка и екипа му по направа на проекта, през днешния ден бе дадена думата на разнообразни неправителствени организации.
Остри рецензии бяха отправени от неправителствения бранш към Плана за възобновяване и резистентност.
, създател на платформата Move.bg:
„ Той по-скоро е един проект за догонване, в него има доста ограничения, които са без упоритост и са свързани с обезпечаване на базова цифрова просветеност, с обезпечаване на инфраструктура по модела на 80-те и 90-те години и доста, доста малко ограничения, свързани с стопански напредък “.
Според от Института за пазарна стопанска система Планът е написан като оперативна стратегия, а това би забавило усвояването на средства и надлежно – резултатите от тях.
 Томислав Дончев в Народното събрание: Крайният период за внасяне на Плана за възобновяване е 2022 година Томислав Дончев в Народното събрание: Крайният период за внасяне на Плана за възобновяване е 2022 година
Финалният краен период за внасянето на Национален проект за възобновяване е 2022 година Това заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев по...
„ Ако с този проект за възобновяване развиване ще се случва след 2024 година, тя рецесията беше предходната година, да речем продължава и тази година, то възобновяване би трябвало да е в този момент, а не след три години “, сподели той.
Апостол Дянков от WWF България предизвести, че в Плана не е основан въглероден бюджет.
„ Знаем, че сега на въглеродните пазари се подвига цената на тези излъчвания, а това е нещо, което ще бъде плащано от джоба на българските данъкоплатци в бъдеще. Много бихме желали да забележим какви ще са тези въглеродни спестявания и по какъв начин те ще се отразят финансово “.
Според екоексперта част от политиките в проекта може да имат отрицателен резултат върху околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР