Бюджетната комисия прие на първо четене проекта за Бюджет 2024“.

...
Бюджетната комисия прие на първо четене проекта за Бюджет 2024“.
Коментари Харесай

България харчи повече от колкото изкарва

Бюджетната комисия одобри на първо четене плана за „ Бюджет 2024 “. Финансовата рамка на Асен Василев поддържаха депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Планът планува недостиг от 3%. Точно в тази посока бяха и множеството от рецензиите на политическите партии в Народното събрание. Работодателите и шефът на Българска народна банка приканиха да се работи в посока на нулев недостиг. За това приканиха и сътрудниците от ГЕРБ-СДС.

От своя страна Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разгласи, че партията му няма да поддържа Бюджета в пленарна зала, заявявайки:

Той акцентира още, че в Бюджета се планува МФ да изкупи дълга на “Топлофикация София ” и се зачуди на какво се дължи това.

Димитър Радев, шеф на Българска народна банка съобщи:

В отговор на това финансовият министър, Асен василев, съобщи, че нулев недостиг отразява постоянна беднотия и липса на вложения. Според него “ ”.

„ “, твърди Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Законопроектът за бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) бе признат през вчерашния ден на съвещание на обществената парламентарна комисия на първо гласоподаване.

Самият план планува от 1 юли следващата година всички пенсии, отпуснати до края на 2023 година, да се осъвременят с 11%. От същата дата минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст при цялостен застрахователен стаж ще се увеличи от 523,04 лв.. на 580,57 лв..

От 1 януари 2024 година минималният застрахователен приход за самоосигуряващите се лица, земеделските стопани и тютюнопроизводителите се усилва от 780 лв.. на 933 лв.. Повишава се и оптималният застрахователен приход за всички обезпечени лица от 3,400 лв.. на 3,750 лв..

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР