Бюджетната комисия отхвърли с 12 гласа предложението на ПП-ДБ, които

...
Бюджетната комисия отхвърли с 12 гласа предложението на ПП-ДБ, които
Коментари Харесай

Предложението на ПП-ДБ за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите не мина в бюджетната комисия

Бюджетната комисия отхвърли с 12 гласа предлагането на ПП-ДБ, които изненадващо желаеха връщане на 20% Данък добавена стойност на ресторантьорите от началото на идната година. Народните избраници взеха решение да оставят 9%-та понижена ставка, която беше въведена поради пандемията. Предложението за връщането на косвения данък на 20 на 100 бе на депутата от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

„ Ставаката за ресторантьорите свърши своята роля и няма логичност да бъде продължена “, съобщи Мартин Димитров.

Имаше концепция понижението да бъде единствено за туроператорите, които са продали своите пакети до юни 2024 година „ Не разбирам по какъв начин за един дял от бранш поддържате диференцирана ставка, а за други – не “, разгласи на комисията Александър Иванов от ГЕРБ.

„ Туризмът не се е възстановил на равнищата от 2019 година Има война в Украйна и Израел. Браншът има потребност “, изясни Дарина Горанова от ръководителя на Асоциацията на туроператорите.

„ Не видяхме нито един разбор. С какво е навредило това Данък добавена стойност “, попита Ричард Алибегов и получи отговор от Сабрутев: „ Нямате проблеми с брой клиенти и оборотите “.

Окончателните текстове би трябвало да бъдат гласувани в пленарната зала.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР