Бюджетната комисия одобри 150 милиона лева за ръст на заплатите

...
Бюджетната комисия одобри 150 милиона лева за ръст на заплатите
Коментари Харесай

Бюджетната комисия реши: 150 млн. лв. за ръст на заплатите в МВР

Бюджетната комисия утвърди 150 милиона лв. за растеж на заплатите в Министерство на вътрешните работи. Възнагражденията в бранша ще се усилят с 10%.

Освен това депутатите одобриха да бъдат отпуснати спомагателни 20 млн. лева за отплата на земеделските производители, които са изгубили продукцията си при започване на годината заради неприятни метеорологични условия и сланата в края на пролетта.

Народните представители одобриха и отпущането на спомагателни 8 млн. лева за увеличение на възнагражденията за чиновниците, работещи в БАБХ и ИАГ.

Депутатите одобриха да се провиснал и 11 млн. лева за заплати на чиновниците в Главна дирекция „ Охрана “ и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ към Министерство на правораздаването, и спомагателни 25 млн. лева за нарастване на заплатите на работещите в Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “.

По предложение на ГЕРБ-СДС беше признато да се провиснал и спомагателни 75 млн. лева за нарастване на заплащането на военнослужещите.

Народните представители одобриха да провиснал спомагателни 19 млн. лева за системата на учебно и предучилищно обучение. По предложение на ПП-ДБ бюджетна комисия одобри спомагателни 30 млн. лева за увеличение на заплатите на работещите в РЗИ и Спешна здравна помощ. Освен това комисията одобри предложение за спомагателни 1,5 млн. лева за заплати на чиновниците на БНР.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР