Бюджетната комисия на Бундестага утвърди проекта за федерален бюджет за

...
Бюджетната комисия на Бундестага утвърди проекта за федерален бюджет за
Коментари Харесай

Германия отделя 12% повече за отбрана

Бюджетната комисия на Бундестага утвърди плана за федерален бюджет за 2019 година, в който за разноските за защитата е планувано нарастване с 12%, заяви сп. „ Шпигел “.
Както оповестява списанието комисията има желание да усили разноските за защита с повече, в сравнение с се планираше по-рано. През 2018 година военният бюджет беше 38,5 милиарда евро, в този момент става дума за 43,2 милиарда. В тази сума са заложени разноски за придобиване на морски съдове и транспортни хеликоптери, съобщи БГНЕС.
Също по този начин се възнамерява увеличение на разноските за подкрепяне на разрастващите се страни и обществената сфера. Като цяло проектобюджетът за 2019 година планува разноски от 356,4 милиарда евро, което е с съвсем 13 млр. Повече, в сравнение с през 2018 година Бундестагът ще продължи разискването на бюджета през втората половина на ноември.
По-рано федералният канцлер Ангела Меркел беше споделила, че в продължение на идващите 10 години Германия „ несъмнено “ ще усилва разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт, което е обвързване за страните от НАТО, признато на срещата на върха на алианса през 20914 година в Уелс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР