Бюджетната комисия, която трябваше да разгледа предложението за рефендум за

...
Бюджетната комисия, която трябваше да разгледа предложението за рефендум за
Коментари Харесай

Бюджетната комисия не се събра за еврото

Бюджетната комисия, която трябваше да прегледа предлагането за рефендум за еврото, по този начин и не събра кворум. В залата не се появиха преставителите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 

Те трябваше да прегледат предлагането за  осъществяване на народен референдум с въпросът „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “, импортирано от Инициативен комитет на жители на 7 април 2023 година

Позорно бягство на хора, които назовават себе си " демократи ". Показаха по какъв начин не зачитат гражданското общество, законите и демократичните правила. Едни политици считат, че те са по-важни от 600 хиляди българи и имат наглостта през днешния ден да избягат от комисията, единствено с цел да не влезе референдума за разглеждане, позора е за тях. ", сподели Деян Николов от " Възраждане " откакто съвещанието се разпусна.

От партията ще упорстват идната седмица тематиката да влезе в зала, защото срокът по закон бил 3 месеца, изясни още той.

Срокът изтича на 7 юли. Народното събрание е задължено да излезе с решение за провеждането на референдума, сподели Николов. 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР