Бюджетите трябва да се коментират от хора, които имат необходимото

...
Коментари Харесай

Ананиев: Президентът няма необходимото образование, за да коментира бюджета |

" Бюджетите би трябвало да се разясняват от хора, които имат нужното обучение, а не с общи приказки. Не мога да си показва, че президентът произнесе тези думи. Той не е надълбоко в нещата, той не ги познава. " Това сподели в „ Седмицата “ по „ “ министърът на финансите Кирил Ананиев. По думите му президентът няма нужното знание да разяснява бюджета за 2021 година, той разединява нацията и опълчва едни хора на други.

Президентът Румен Радев съобщи, че бюджетът е " освен нереалистичен, само че към този момент е и несъответстващ ". Според него " философията на финансовата рамка е “след мен и потоп ”. По думите му идващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка, защото приходите няма от кое място да дойдат и обществените заплащания ще би трябвало да бъдат спрени.

" Не съм подвеждал нито един министър-председател, нито едно държавно управление - сподели Ананиев през днешния ден. - Това ми е 35-ият бюджет, работил съм с всички държавни управления до момента и съм работил почтено и почтено и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с положителни индикатори и цели и съблюдаване на фискалната дисциплинираност на страната. “

Ананиев добави, че България е с " най-ниския недостиг ". Предвижда се тази година той да е 4.4%, а през 2023 година - 28,2% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който дефицитът на други европейските страни беше 70% от Брутният вътрешен продукт, уточни още Ананиев. За идната година предвиждаме 2,5 % растеж на Брутният вътрешен продукт, добави министърът.

По думите му бюджетът ни за 2021 година е изработен по този начин, че да се извършва от всяко едно държавно управление, което ще пристигна, без значение от разпределението на политическите сили.

Още през идната седмица ще създадем мярката, която ще компенсира % от оборота на компаниите, спрели работа поради новите въведени ограничавания, разгласи финансовият министър.

Негативен коментар за бюджета за 2021 година обаче направи освен президентът. Такъв чухме и от финансиста и министър-председател на България в интервала 1997 – 2001 година . Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите и в неговия кабинет.

" Законопроектът за бюджета за 2021 година унищожава 23-годишен политически консенсус за финансовата непоклатимост на страната. Нека да ме чуят добре тези, които го вършат. Фактите сочат, че тя беше реализирана от ръководството на Обединените демократични сили от 1997-а година. Сегашният финансов министър Кирил Ананиев беше зам. финансов министър по това време и чудесно знае какви ограничения и компликации сме преодолели, с цел да изведем страната от финансовата злополука на ръководството на Жан Виденов. Не знам за какво в този момент се е съгласил да дестабилизира в такава степен бюджета на страната ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР