Бюджетите на болниците в последното тримесечие ще бъдат увеличени с

...
Бюджетите на болниците в последното тримесечие ще бъдат увеличени с
Коментари Харесай

Повече пари за болниците до края на годината

Бюджетите на лечебните заведения в последното тримесечие ще бъдат увеличени с 39%. Средствата идват от преразпределение на бюджета и не се постанова деблокиране на запаса за неотложни разноски.

154 лечебни заведения са достигнали съществена заплата от 2000 лв. за доктор и 1500 лв. за здравна сестра. А 222, най-вече дребни лечебни заведения, не са постигнали равнищата на възнагражденията, заложени в груповия трудов контракт. Върховният административен съд спря наредбите, които предвиждаха наказания за лечебните заведения, които не съумеят да покачат заплатите. Така всички лечебни заведения ще продължат да работят с 25% нарастване на цените на клиничните пътеки до края ан годината

" Исканията за увеличението на цените на Клиничните пътеки, свързани с инфлацията. Годишнината инфлация с струпване е 17.7% по данни на Национален статистически институт. Цените на клиничните пътеки са вдигнати с 25%. С коя инфлация да ги увеличим, откакто те са повече от насъбраната година инфлация ", сподели проф. Петко Салчев - шеф на НЗОК.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР