Бюджетът замразява доходите при повишаващи се цени. В него има

...
Бюджетът замразява доходите при повишаващи се цени. В него има
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Цялата държава е заложник на имунитета на Борисов

Бюджетът замразява приходите при повишаващи се цени. В него има три казуса. Първият е, че  в него са заложени доходи, които няма да се съберат.  Вторият е фиксацията върху 3% недостиг, а третият -замразяване на приходите.

Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV.

Дефицитът да бъде 4%, а това значи над 1 милиарда повече. В проекта на Василев не взема решение казуса с инфлацията, която ще е повече от 6%. 11 страни в Европейски Съюз са с повече от 3% недостиг - Франция, Испания, Германия, Италия, Гърция, а задълженията са им над 150% от Брутният вътрешен продукт.

Майчинството да е минимална заплата

Безплатни медикаменти за деца до 14 година

Увеличаване на детските и помощите за раждане на дете.

Минималната заплата да се вдигне то 1 юли. Да се вдигнат и вдовишките надбавки за пенсиите. Всичко това ще коства към 800 млн. лева до края на година.

Само се приказва за конституционна промяна, а до момента сме видели единствено план на Движение за права и свободи. Няма нищо действително, вървят от стая в стая и разнасят едни хвърчащи листчета. Фигурата на основния прокурор би трябвало да остане, тъй като премахването ѝ е тематика на Велико национално заседание. Този състав на Висш съдебен съвет не би трябвало да избере новия основен прокурор.

Ако Бойко Борисов е сигурен в своята непорочност би трябвало да си даде имунитета и да се спре цялата тази тъга. Сега цялата страна е пленник на имунитета му. Замита се и въпросът с ръководител на комисията.  Борисов бяга от правораздаване, крие се. Ако е почтен той ще потвърди невинността си. Страх го е та две не вижда. ПП-ДБ изгубиха достолепието си и предадоха гласоподавателите си, с цел да го пазят.

 Още няма финален претендент за кмет на София. Водени са диалози с Ваня Григорова, само че и с други хора. Все още няма дефинитивно решение, сподели още Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР