Бюджетът за здраве не мина в Комисия. Депутатът Лъчезар Иванов

...
Бюджетът за здраве не мина в Комисия. Депутатът Лъчезар Иванов
Коментари Харесай

Лъчезар Иванов пред SafeNews: Това да не се приеме бюджет на здравната каса не се е случвало от 20 години

Бюджетът за здраве не мина в Комисия. Депутатът Лъчезар Иванов от ГЕРБ изясни пред камерата на SafeNews за какво. По думите му това да не се одобри бюджет на здравната каса не се е случвало в последните 20 години.
“Много са аргументите. Едната е, че още преди да влезе бюджета за разглеждане в здравната комисия, ние написахме до министерството какви забележки имаме. Те не се съобразиха с тях. Второ – като започнете с тематика за медикаментите за онкоболни, за разпределението на парите по здравни пътеки, преминем през това, че за идната година няма да се заплащат нови клинични пътеки на лечебните заведения. Много, доста са аргументите ”, изясни той пред SafeNews.

По думите му това да не се одобри бюджет на здравната каса не се е случвало от 20 години

“Никой в страната няма да допусне да не приемем бюджет за 2024 година. Още през вчерашния ден ние направихме съществени рецензии и забележки. Отправихме нашите оферти. Ако няма разговор – не знам ”, споделя той. Според него и в пленарна зала бюджетът няма да мине.

Според него абсолютния непрофесионализъм и надменност, което не напуща смяната, стоят в основата на казуса с бюджета на здравната каса.

“Не е срамно да поискаш помощ от хора, които са правили и дали своят вот бюджети. От отсрещната страна няма разговор ”, добави той.

“Крайно време е да се вземат някакви ограничения, тъй като това да замиташ проблемите и да се правиш, че няма такива, не оказва помощ в никоя сфера, камоли в тази на опазването на здравето. Аз съм признателен, че и вие медиите се събудихте и видяхте, че “Промяната ” не носи положителна смяна на хората. Три години живеем в безвремие. В розов полет. Всички сериозно би трябвало да се отнесем към пропуските ”, съобщи Лъчезар Иванов.

Според него единствено “Продължаваме смяната ” си харесват това, което са внесли

“Държавата сега се нуждае от една непоклатимост, една сигурност. Обстановката вътре в страната, в Европейски Съюз е извънредно комплицирана, извънредно напрегната. В момента би трябвало да се създадат взаимни отстъпки, както от ГЕРБ, по този начин и “Промяната ”. Но ние отстъпваме, отстъпваме и не виждаме никаква градивност в отсрещната страна ”, изясни той.

Но по думите му нови избори биха хвърлили страната в по-голяма рецесия.

Още гледайте във видеото на SafeNews нагоре. 

Още вести четете в категолията България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР