Бюджетът за отбрана от 7,95 трилиона йени (56 милиарда долара)

...
Бюджетът за отбрана от 7,95 трилиона йени (56 милиарда долара)
Коментари Харесай

Кабинетът на Япония одобри рекорден военен бюджет от 56 милиарда долара за ускоряване на способността за нанасяне на удари

Бюджетът за защита от 7,95 трилиона йени (56 милиарда долара) за фискалната 2024 година, която стартира през март, бележи втората година от петгодишна военна стратегия за създаване според нова тактика за сигурност, призната от държавното управление на министър-председателя Фумио Кишида преди година.

Укрепването на способността за нанасяне на удари, планувано от тактиката, е огромно спиране на следвоенния принцип на Япония за ограничение на потреблението на мощ от страната до самоубийци отбрана. Бюджетът за защита е част от проект за народен бюджет от 112,7 трилиона йени (794 милиарда долара) и към момента се нуждае от утвърждението на Народното събрание.

Япония възнамерява да похарчи 43 трилиона йени (300 милиарда долара) до 2027 година, с цел да укрепи своите военна мощност и съвсем да удвои годишните си разноски до към 10 трилиона йени (68 милиарда долара), което би направило Япония третият максимален боен харчител в света след Съединените щати и Китай.

Бюджетът ще даде подтик на оръжията на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР