Бюджетът за отбрана на Турция за 2017 г. бе увеличен

...
Бюджетът за отбрана на Турция за 2017 г. бе увеличен
Коментари Харесай

Турция прави леки отстъпки за по-високите данъци от 2018 г.

Бюджетът за защита на Турция за 2017 година бе повишен от 7.9 милиарда $ на 11.5 милиарда $

Още по тематиката
Брутният вътрешен продукт на Турция се е повишил с над 5%

Страната се подрежда на трето място по темпове на стопански напредък измежду 20-те най-големи стопански системи
12 сеп 2017
Висока инфлация изненада Анкара през август

Централната банка е принудена да поддържа по-строга парична политика, в сравнение с се желае на президента Реджеп Ердоган
7 сеп 2017 Корпоративният налог ще бъде вдигнат от 20 на 22% през идващите три години. Турското държавно управление леко отстъпва от желанието си да усили налозите в страната през идната година. Финансовият министър Наджи Агдабал съобщи, че краткотрайното покачване на корпоративния налог от 20 на 22% може продължи по-малко от плануваните три години. Това е следващата отстъпка на държавното управление по отношение на непопулярното данъчно нарастване, което има за цел да финансира военните разноски, написа Reuters.

Управляващите оповестиха в края на септември, че ще вдигнат налозите, с цел да компенсират спомагателните военни разноски в размер на 5 милиарда $ за идната година. Но проектите, които в началото предвиждаха покачване на налога за моторните транспортни средства до 40%, провокираха гневни реакции в обществените мрежи. Това тормози държавното управление, което желае да продължава да поддържа социална поддръжка преди изборите през 2019 година

По-скромно повишение

Миналата седмица парламентарна комисия предложи по-скромно нарастване от 15-25% за множеството коли според от размера на моторите. Властите също по този начин ще изоставят проектите си за повдигане на някои налози върху приходите от 27 на 30%. Корпоративният налог ще бъде повишен от 20 на 22% през идващите три години. Но Агбал съобщи, че покачването може и да не продължи цели три години: " Ако нашата финансова обстановка разрешава, можем да отменим тригодишното нарастване по-рано от плануваното ".

Новите данъчни ограничения в границите на тригодишната икономическа стратегия на държавното управление целят да прибавят 7.5-7.8 милиарда $ към бюджетните доходи за идната година. Агбал декларира, че задачата на ограниченията е да основат непрекъснати канали на доходи. Така ще може да се реагира на геополитическите и икономическите опасности.

Правителството показва, че спомагателните разноски за защита са нужни, с цел да се модернизира армията и да се заплати за вътрешните и задграничните интервенции по сигурността. Турция води акция против кюрдските милиции в най-вече кюрдския югоизток. Също по този начин изпрати боен ескорт в сирийската провинция Идлиб, който отчасти цели да задържи кюрдските милиции по границата.

Бюджетът за защита на Турция за 2017 година бе повишен от 7.9 милиарда $ на 11.5 милиарда $. Страната работи по развиването на отбранителната си промишленост от няколко години и нарасналите вложения в сферата са в унисон с тази политика. " Никое държавно управление няма да вдигне налозите без причина. Допълнителните въоръжени системи са в дневния ред, с цел да може Турция да се оправи със заканите, пред които е изправена. За да посрещнем тези свои потребности, избрахме да увеличим налозите, вместо да вземаме заеми ", разясняват от държавното управление.

Стимулиране на растежа

Агбал декларира, че ръководещите ще ползват политики, които поддържат растежа, с цел да спазят задачата си от 5.5% годишен стопански растеж сред 2017 и 2020 година " Публичните финанси демонстрират експанзионистична картина от 2014 година насам и ще не престават да поддържат растежа в интервала 2018-2020 година ", споделя той.

Правителството работи за стимулиране на банковите заеми и растежа преди изборите през 2019 година Икономиката се сви през третото тримесечие на предходната година, когато Турция беше разтърсена от несполучливия прелом, само че от този момент се възвърне, като Брутният вътрешен продукт набъбна с 5.1% през третото тримесечие на тази година. По-голямата част от тласъците идват от държавния Фонд за гарантиране на заемите, който подсигурява заемите за дребните и междинните предприятия, които в противоположен случай не могат да получат заем.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР