Бюджетът за дентална помощ за тази година да се увеличи

...
Бюджетът за дентална помощ за тази година да се увеличи
Коментари Харесай

Бюджетът за дентална помощ да се увеличи с близо 22 млн. лв., искат стоматолози

Бюджетът за дентална помощ за тази година да се усили с близо 22 млн. лева и общата му стойност да доближи 262.050 млн. лева Това упорстват от  Българския зъболекарски съюз (БЗС).

В плана за бюджет на НЗОК за дентална помощ за тази година се плануват 239.7 млн. лева От съсловната организация не са съгласни с размера на плануваните средства и и обявиха, че ще употребяват всички законови средства той да бъде изменен сред първо и второ четене.
Д-р Шарков: Стоматолозите са в непрестанен риск, а нямат достъп до регистъра на инфектираните
Достъп до регистрите на инфектираните и боледуващи от COVID-19 желаят стоматолозите. В момента организацията е такава, че общопрактикуващи...
Прочети повече
" Ако средствата не се покачат, има възможност сътрудниците да откажат да сключат контракти с НЗОК, което би било в ущърб на пациентите ", уточни доктор Борислав Миланов, основен серкетар на БЗС.

По думите на доктор Георги Димов плануваният бюджет ще докара до закриване на практики.

" В тези средства не се регистрират инфлацията, повишението на цените на електрическата енергия, повишението на цените на материалите, с които лекарите по дентална медицина работят ", съобщи ръководителят на съсловната организация доктор Николай Шарков. Той даде образец, че цената на ръкавиците е увеличена пет-седем пъти, поскъпнал е даже памукът.

От БЗС настояха и всички стоматолози, които работят по контракт с НЗОК, да получат по 1000 лева за работа в изискванията на пандемия.
Зъболекарите желаят повече пари в здравния пакет - над 250 хиляди българи нямат нито един зъб
Над 250 хиляди българи нямат нито един зъб в устата си - това сочи стряскащата статистика от последните години.  Именно по тази причина Бълга...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР