Бюджетът за 2021 г. е разхитителен и се прави от

...
Бюджетът за 2021 г. е разхитителен и се прави от
Коментари Харесай

Василев: Следващото правителство ще намери една празна хазна пред себе си

 " Бюджетът за 2021 година е разточителен и се прави от държавно управление, което сякаш се готви да ръководи за последно. Вземат се безусловно безредни решения. Това ръководство се трансформира в най-популисткото от въвеждането на валутния ръб. Раздават се милиарди, с което след себе си ръководещите ще оставят празна каса ". Това съобщи икономистът пред БТВ.  

" Ако бюджетът отговаряше на ковид, щяха да се отделят пари за лекарите от първа линия, за респиратори и за бизнеса. Сега милиардите отиват за браншове, които не са потърпевши от ковид-кризата и са безпределно нереформирани. Хората в обществения бранш и пенсионерите имаха по-високи приходи и през 2020 година по отношение на 2019 година Сега чуваме, че през 2021 година те ще вземат в допълнение средства. В години на криза се взимат пари на заем, което за мен е обвързвано с изборите, само че кабинетът ще остави за идващите ръководещи големи дефицити ", сподели още някогашният царски министър. 

" Новият бюджет е избирателен. За бизнеса се дават някакви 300 млн. лева, което звучи като нула. Дават се пари на хората, които нямат нищо общо с рецесията, което приказва към този момент за липса на отговорност. Ако идващото държавно управление е реформаторско, би трябвало да изпие горчивата чаша и да върне обществените придобивки. Ако беше финансов министър, това нямаше да се случи. Преди лятото България имаше отлична данъчна система, само че в този момент е счупена с този вманиачен и разочароващ бюджет.

Като икономист съм афектиран. Дори не съм вярвал, че някогашен министър на социалистите ще приканва да не се раздават по този метод по 50 лева на пенсионерите. Следващото държавно управление, което ще откри празна хазна, има три решения пред себе си. Едното е да продължи с невероятните дефиците и да се пуска по пързалката, с цел да стигнем някои южни страни. Другият вид, който предлагам, е да се понижат придобивките. Най-лошият сюжет е да се усилят налозите, с цел да се се запълват дупки ", разяснява Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР