Бюджетът за 2020 година ще е балансиран. Предвижда се дефицитът

...
Бюджетът за 2020 година ще е балансиран. Предвижда се дефицитът
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Бюджет 2020 ще е пица с пармезан и шунка

Бюджетът за 2020 година ще е уравновесен. Предвижда се дефицитът в края на другата година да бъде нула. Това е вярната политика - колкото изкарваш, толкоз да харчиш. Разбира се има и други отзиви, основно от Българска социалистическа партия, само че те се разминават фундаментално с икономическите визии на ГЕРБ.

Това сподели в утринния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова, която разяснява параметрите на бюджета за идната година. "Бюджет 2020 ще е пица с пармезан и шунка. Няма по какъв начин да има равно систематизиране на средствата. Повече средства ще има за работещите, разрастващите се браншове, обучение, опазване на здравето. Това е една поредна политика по приходите на държавното управление. Бюджетните заплати изоставаха от заплатите в частния бранш и можеше да има отлив на фрагменти. Това е повода да има растеж с 10% на всички бюджетни заплати. Правителството изрично се е обединило към целта обучение. 2016 година стартовата заплата на учителите е била малко над 600 лв.. За 2020 година се планува тази заплата да е над 1000 лв. ", разкри Стоянова.

Над 4,7 милиарда лева в бюджета на НЗОК за 2020 година

"В опазването на здравето още веднъж има растеж на средствата с близо 500 млн. лв.. България е страната с един от най-голям достъп до професионално здравно обслужване. Може би самата здравна система би трябвало да се промени, само че що се отнася до парите те всяка година порастват. Минималната работна заплата също ще се усили. Тя ще стане 610 лв.. Следващата година съгласно мен няма да има доста остатъци, тъй като знаете, че имахме разноски за закупуване на нови самолети ", приключи тя.

Депутатите гледат на първо четене Законопроекта за държавния бюджет за 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР