Бюджетът включва в себе си и планира 5,8% от БВП

...
Бюджетът включва в себе си и планира 5,8% от БВП
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: България не е бедна държава, е безобразно крадена

Бюджетът включва в себе си и възнамерява 5,8% от Брутният вътрешен продукт за финансови вложения. Трябва да си отговорим на въпроса каква България желаеме - на растежа, на високите скорости и приходи или тъпчеща на едно място. 

Това съобщи зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Венко Сабрутев.
От " Продължаваме промяната " към Борисов за бюджета: Донякъде лъжи, ненапълно операции
Донякъде лъжи, ненапълно манипулиране на истината – по този начин Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група на " Продължаваме п...
Прочети повече
" За да се развива страната са нужни вложения ", сподели Сабрутев. Той прикани да се погледнат развитите стопански системи и техните практики. „ Дефицитите, които те са заложили, са повече от 5,5%. В Съединени американски щати залагат над 7% недостиг. Истината е, че без вложения нищо не може да се промени ”, безапелационен бе зам.-председателят на финансовата комисия.

Той счита, че България не е бедна страна, е безобразно крадена.

„ Всички обществени разноски, които са планувани в бюджета за 2022 година, се покриват от приходната част. Ние не планираме да вземаме заеми, с цел да вършим обществени разноски. Планираме дефицитът да бъде вложен в финансови разноски. Да може да изградим нужната инфраструктура на страната и да влагаме в хора, в опазване на здравето и обучение ”, безапелационен е той.

По мотив недоволството на служители на реда и пожарникари, които стягат митинги поради неудовлетворени претенции за нарастване на заплатите, Сабрутев съобщи, че в бюджета са заложили 28 млн. лв. за работно облекло, това е двойно нарастване - от 400 на 800 лв. на човек. " Синдикатите би трябвало да си изговорят нещата със съответното министерство. Разговорите е трябвало да стартират доста по-рано. Трябва да се уточнят кое е предпочитаното за министерството. Бюджетът не е безграничен ", добави той.
" Икономиката, глупако, не репресиите ": Депутатите одобриха на първо четене държавния бюджет
Народното събрание одобри на първо четене държавния бюджет за 2022 година. Решението беше взето със 129 гласа " за " и 99 " срещу " Бюджет...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР