Бюджетът трябва да бъде приет, затова призовавам за разум, за

...
Бюджетът трябва да бъде приет, затова призовавам за разум, за
Коментари Харесай

Георги Свиленски: За БСП първи приоритет е да се стабилизира държавата

Бюджетът би трябвало да бъде признат, по тази причина приканвам за разсъдък, за мъдрост
„ За Българска социалистическа партия първи приоритет е да се стабилизира страната, да се одобри актуализацията на бюджета със съответните оферти за Държавното публично обезпечаване и Закона за здравната осигурителна каса. Неща, които чакат българските жители. Изборите са краен вид. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в ефира на БТВ.

В предаването “Тази неделя “ той изясни, че левицата стабилизира първо с разговор, второ с политики. „ Говорим с всички, тъй като сме в обстановка, в която Народното събрание е разграничен, няма болшинство, което да даде непоклатимост “, изясни Свиленски и добави: „ Българска социалистическа партия дълго време взе участие в политиката. Ние имахме подготвеност обратно във времето и с кабинети, и с държавни управления. Ние имаме експертиза и във външната политика, и в районно развиване, и в енергетика. Имали сме даже министри, които сега са настоящи депутати. Имаме какво да предложим, когато съдружните сътрудници седнат и видят в тази обстановка кой на кое място е подобаващ “, сподели още той, като посочи, че до този миг не обсъждано разпределението на министерствата, които са от квотата на “Има подобен народ “.

Според Свиленски по-важното е не по кое време ще бъдат изборите, а какво ще се случи до тях и след тях. „ Аз не виждам опция нови избори в границите на годината да родят по-различно болшинство. Ние сме пред избора дали да изпаднем в хипотезата на предходната година или да се опитаме да стабилизираме страната, за което ние от Българска социалистическа партия настояваме още от първия ден на това държавно управление, а и в сегашната обстановка “, разяснява той.

„ Последните два дни играем в сюжет, написан някъде. Тази непредсказуемост не може да продължи, не може да си играем със орисите на хората “, безапелационен е ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и добави: „ Аз участвам на съдружните препоръки и цялата хронограма на бюджета беше направена още предишния петък. На съдружните препоръки всички партии си показаха предложенията, бяха разисквани, едни бяха признати, други не. Там никой не сподели, че няма да одобри обещано нещо. И внезапно в 3 часа видяхте какво стана. Започват да се вадят листчета от преди два месеца, само че това не е съдружно държание “, счита Георги Свиленски, който съобщи, че по този метод не трябва да се води разговор, с който и да е сътрудник.

По думите му министър председателят и партията мандатоносител би трябвало да положат старания да намерят парламентарна поддръжка, както е станало при образуването на кабинета. „ Трябват народни представители, които желаят да работят за страната, с цел да работят и Народното събрание, и страната, и държавното управление. Хората чакат нарастване на пенсиите, майките чакат нарастване на надбавките, децата чакат поддръжка, бизнесът също чака поддръжка “, разяснява Свиленски и добави, че в случай че отидем на нови избори, 2 месеца Народното събрание ще е затворен, пенсионерите ще получават същите пенсии, единствено че цената на бензина пораства всеки ден, парното стартира да пораства, цената на хляба ще продължи да пораства. „ Тези неща би трябвало да бъдат казани “, добави той.

„ Когато ние сме били в съпротива, сме били виновни към страната. Искали сме да покажем, че ръководството на Борисов е нездравословно и би трябвало да си върви. Но в този момент в обстановката на война, на финансова и икономическа рецесия, да си играеш със ориста на българските жители, е меко казано несериозно “, съобщи Свиленски като добави: „ Бюджетът би трябвало да бъде признат. За да влезе в действие в Планът за възобновяване и резистентност, би трябвало да бъдат изменени над 20 закона. Трябва да бъде направена и правосъдната промяна. “

По думите му Българска социалистическа партия ще се опита да бъде този фактор, който да стабилизира и да изтрезнява съперниците. „ Правим го като не влизаме в разногласията за постове, в ежедневните кавги. Ще се опитаме да създадем по този начин, че сътрудниците да се приказват “, изясни социалистът.

Според Свиленски неналичието на битка с корупцията води до това ръководещите по общини да си вършат каквото желаят. „ Затова приканвам за разсъдък, за мъдрост, приканвам за това България да има държавно управление и бюджет и да може да приемем нужните закони за Плана за възобновяване и резистентност “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР