Бюджетът по Националната програма по пчеларство за 2020 г. е

...
Бюджетът по Националната програма по пчеларство за 2020 г. е
Коментари Харесай

Бюджетът по Националната програма по пчеларство за 2020 г. е 6,4 млн. лв.

Бюджетът по Националната стратегия по пчеларство за 2020 година е в размер на 6,4 млн. лева Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов при формалното разкриване на 18-тото Международно ревю " Пчеларство - 2020 ", съобщи пресцентърът на министерството.


Той добави, че размерът на средствата, които ще получат пчеларите тази година, е с 35% повече спрямо предходната година. Приемът по ограниченията ще започва в края на месец февруари.

Заместник-министър Иванов акцентира, че Министерство на земеделието, храните и горите отдава огромно значение на пчеларството.

" Не инцидентно единствено то има независима стратегия в бранш " Животновъдство ", сподели още той.

По думите му, има редица начинания взаимно със сдруженията и съюзите на пчеларите в България.

" Създадохме Консултативен съвет по Пчеларство, който взаимно взема решение проблемите в бранша ", посочи заместник-министърът на земеделието, храните и горите.

По отношение на отравянето на пчелните фамилии доцент Иванов уточни, че този проблем е най-осезаем напролет, когато стартира селскостопанската активност.

" По този мотив въведохме общоприета оперативна процедура за взимане на проби. Също по този начин създадохме и лаборатория, като сега се акредитират методите. Целта е при започване на земеделския сезон да можем да отговорим уместно на сектора и нарушителите да бъдат изпратени на съд ", акцентира той.

Заместник-министър Иванов заяви още, че се предизвикват и образования на пчеларите в страната по отношение на новостите в бранша.

В ревюто тази година вземат участие над 135 компании, както и представители на 20 страни. Форумът на пчеларите е проведен от Областния пчеларски съюз в Плевен в партньорство с Министерството на земеделието и храните и регионалната администрация в града. На него пчеларите от страната и Балканите могат да се снабдят с всичко належащо за произвеждане на мед и пчелни артикули.

Изложението ще продължи до 9 февруари в това число.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР