Бюджетът ни от новия сезон може да е пагубен –

...
Бюджетът ни от новия сезон може да е пагубен –
Коментари Харесай

Дафовска: Бюджетът ни може да е пагубен

Бюджетът ни от новия сезон може да е гибелен – разгласи Екатерина Дафовска, олимпийска шампионка в биатлона от Нагано 88. – Заради слабите резултати през 2017-а изпаднахме в трета група съгласно критериите на Спортното министерство, което не се е случвало, откогато съм ръководител на федерацията към този момент 8 години.
Състезателите имат обезпечено финансиране от страната до края на годината и към този момент започнаха първи стартове в Поклюка (Словения). “Но евентуално ще би трябвало управителният съвет да преразгледа двете международни купи в Съединени американски щати и да реши дали въобще да участваме “, разясни тя.
При образуването на бюджетите министерството регистрира класирането на огромните шампионати, само че в биатлона решителни са международните купи, на които се печелят квоти.
А на олимпиадата в Пьонгчанг през февруари най-хубавото показване на нашите е 16-то място.
Същевременно Дафовска ще бъде един от лекторите на конгреса „ Интерски “ в Пампорово (17 – 23 март). За първи път страна от Източна Европа е хазаин на сходен конгрес, за който идват близо 1200 делегати от над 30 страни. Курортът е вложил 1 млн. лева в построяването на 4 ски зони, изработен е триетажен празненство център за деца, напълно е сменено и осветлението. Делегатите пък ще поемат и благотворителна функционалност, като ще образоват 100 малчугани от района в неравностойно състояние. А елитните курорти Леви (Финландия) и Кицбюел (Австрия) ще спорят в Пампорово за семейството на идващия сходен конгрес.
Сезонът ще бъде открит на 8 декември, като лифтовете ще бъдат безвъзмездни за всички посетители. Картата ще е по 58 лева дневно, а до 21 декември ще е на цена 37 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР