Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни хора от

...
Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни хора от
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни от изборите

Бюджетът не може да бъде пленник на недоволни хора от локалните избори, съобщи пред БНР Мартин Димитров от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в Народно събрание.

По думите му с напъните на настоящето ръководство са подхванати редица ограничения за възстановяване на данъчната и финансовата дисциплинираност.

Той в безапелационен, че проектите и промените, записани в Плана за възобновяване и развиване, би трябвало да бъдат направени. По думите му по тях се работи непрекъснато. Депутатът изрази вяра положителното движение на Народното събрание от преди локалните избори във връзка с промените да бъде непокътнато. „ Струва ми се обаче, че страстите не са минали, а би трябвало бързо да преминат “, акцентира той.

„ Надявам се в Народно събрание да се оферират промени, които е допустимо да бъдат осъществени през идната година. Нещо, което би трябвало да бъде разисквано и евентуално преразгледано – 15 години общините желаят повишение на данъчните оценки, същите тези години ГЕРБ не се съгласяваше и това в никакъв случай не се случваше, сега нашето държавно управление се съгласява да предприеме тази мярка, тъй като тя е обещана, което аз одобрявам, обаче ми се желае да има таван на вероятното годишно повишаване. Въпросът е да създадем граници, тъй че хората да схванат, че в случай че има повишаване, то е рационално и е премерено “, коментира Мартин Димитров в изявление за предаването „ 12+3 “.

Основните налози няма се усилват, безапелационен бе той и изясни, че настояването за данъчните оценки е на общините, а не на държавното управление.

Димитров съобщи, че е на друго мнение от това на държавното управление във връзка с корпоративния налог. Той е задал въпроса дали има вид да бъде отсрочено това въвеждане. По думите му по този въпрос се води доста сериозен спор.

Ключовият индикатор е дефицитът, а той е съгласно проекта, означи депутатът от ПП-ДБ. По думите му за 2024 година същинският въпрос е дали има задоволително запаси в бюджета. Според него такива запаси има.

 

„ Резерви виждам във вноските, които са избрани за съветския газ и съветския нефт, за които не бързам да кажа какви са предстоящите доходи – мъчно е да се реши, само че такива ще има. Тук виждам запаси, които не са включени в бюджета “, уточни той. И добави:

„ 12 милиарда финансови разноски ми се ще да бъдат изпълнени, само че не знам дали ще стигнем до там.  Нека да забележим къде има готовност на планове и къде няма. Там също чакам запаси “.

Общините имат доста незабавна задача за 2024 година, сподели още Мартин Димитров и изясни, че те би трябвало да изработят механизъм за такса „ Битови боклуци “ на база на действителното ползване. По думите му държавното управление и Народното събрание би трябвало да им окажат цялостно подпомагане по този въпрос.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР