Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни хора от

...
Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни хора от
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни от изборите

Бюджетът не може да бъде пленник на недоволни хора от локалните избори, съобщи пред БНР Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в Народно събрание.

По думите му с напъните на настоящето ръководство са подхванати редица ограничения за възстановяване на данъчната и финансовата дисциплинираност. 

Той в безапелационен, че проектите и промените, записани в Плана за възобновяване и развиване, би трябвало да бъдат направени. По думите му по тях се работи непрекъснато. Депутатът изрази вяра положителното движение на Народното събрание от преди локалните избори във връзка с промените да бъде непокътнато. " Струва ми се обаче, че страстите не са минали, а би трябвало бързо да преминат ", акцентира той.

" Надявам се в Народно събрание да се оферират промени, които е допустимо да бъдат осъществени през идната година. Нещо, което би трябвало да бъде разисквано и евентуално преразгледано - 15 години общините желаят повишение на данъчните оценки, същите тези години не се съгласяваше и това в никакъв случай не се случваше, сега нашето държавно управление се съгласява да предприеме тази мярка, тъй като тя е обещана, което аз одобрявам, обаче ми се желае да има таван на вероятното годишно повишаване. Въпросът е да създадем граници, тъй че хората да схванат, че в случай че има повишаване, то е рационално и е премерено ", разяснява Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на в изявление за предаването " 12+3 ".

Основните налози няма се усилват, безапелационен бе той и изясни, че настояването за данъчните оценки е на общините, а не на държавното управление.

Димитров съобщи, че е на друго мнение от това на държавното управление във връзка с корпоративния налог. Той е задал въпроса дали има вид да бъде отсрочено това въвеждане. По думите му по този въпрос се води доста сериозен спор. 

Ключовият индикатор е дефицитът, а той е съгласно проекта, означи депутатът от ПП-ДБ. По думите му за 2024 година същинският въпрос е дали има задоволително запаси в бюджета. Според него такива запаси има.

" Резерви виждам във вноските, които са избрани за съветския газ и съветския нефт, за които не бързам да кажа какви са предстоящите доходи - мъчно е да се реши, само че такива ще има. Тук виждам запаси, които не са включени в бюджета ", уточни той. И добави:

" 12 милиарда финансови разноски ми се ще да бъдат изпълнени, само че не знам дали ще стигнем до там.  Нека да забележим къде има готовност на планове и къде няма. Там също чакам запаси ". 

Общините имат доста незабавна задача за 2024 година, сподели още Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на и изясни, че те би трябвало да изработят механизъм за такса " Битови боклуци " на база на действителното ползване. По думите му държавното управление и Народното събрание би трябвало да им окажат цялостно подпомагане по този въпрос. 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР