Бюджетът не може да бъде изцяло нов. В него ще

...
Бюджетът не може да бъде изцяло нов. В него ще
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Бюджетът не може да бъде изцяло нов

Бюджетът не може да бъде напълно нов. В него ще има промени, обикновено е държавното управление да внесе личен бюджет. Той е израз на политиката. Това сподели изпълнителният шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд Ивайло Калфин за предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ Аз по този начин и не разбрах каква политика следва държавното управление ", изясни някогашният обществен министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

„ Възможен е и недостиг от нула %, само че той има цена. Смущава ме, че не разбираме какво тъкмо ще се случи. Хората не ги интересува какъв брой % ще бъде дефицитът, а кои разноски ще бъдат орязани, какви политики ще бъдат изменени ", добави Калфин.

По думите му биха могли да бъдат орязани обществените разноски, само че част от тях няма по какъв начин да бъдат пипани - пенсионните средства. Могат да се орежат финансовите вложения, само че те са свързани с усвояването на европейски средства, сподели Калфин.

За състава на новото постоянно държавно управление той сподели, че не е проблем ротацията на министър председателите: „ Не видяхме действителните предпочитани политики, към които се сформира това държавно управление. Бяха излъгани гласоподавателите, не им бяха обяснени целите. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР