Бюджетът на Здравната каса за 2020-та ще бъде увеличен съобразно

...
Бюджетът на Здравната каса за 2020-та ще бъде увеличен съобразно
Коментари Харесай

КНСБ: С договореното става възможно да бъде изпълнена болничната помощ финансово

Бюджетът на Здравната каса за 2020-та ще бъде повишен съгласно растежа на минималната и междинната работна заплата за следващата година. Това бе контрактувано на среща на Българския лекарски съюз с управлението на здравното министерство.

С контрактуваното става допустимо да бъде изпълнена болничната помощ финансово, сподели в студиото на " Сутрешен блок " Пламен Димитров, КНСБ.

Предвидени са тези повече от 200 млн. за болнична помощ, от които 3/4 за заплати и за личен състав, да стигнат за постигане на заплатите им до 900 лева за сестра, 950 лева в университетските лечебни заведения, 1100 лева за доктор, начална заплата, и 1200 лева за доктор в университетските лечебни заведения с една и повече специалности, продължи Димитров.

Той означи, че лекарите и сестрите в системата са 55 000 души, 20 000 са санитари и 15 000 са акушерки, фелдшери, лаборанти.

Димитров акцентира, че вторият въпрос е правната рамка, редът, регулацията. Знаете, че и досега имаше доста въпроси кое е наложително и кое не е наложително, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР