Бюджетът на Военноморските сили ще бъде увеличен през следващата година

...
Бюджетът на Военноморските сили ще бъде увеличен през следващата година
Коментари Харесай

Тагарев във Варна: Бюджетът на ВМС ще бъде увеличен през 2024г.

Бюджетът на Военноморските сили ще бъде повишен през идната година поради обстановката в Черно море. Това съобщи през вчерашния ден министърът на защитата Тодор Тагарев във Варна, където взе участие в честванията на 144-годишнината от основаването на българския боен флот.

Министърът на защитата Тодор Тагарев сподели, че вижда блян към рационализиране на активността на Военноморските сили и разяснява бюджета за защита през 2024 година.

" Ще пораства бюджетът за защита, в това число за Военноморските сили. Имайки поради обстановката на сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат прочут приоритет. Успяхме да осигурим повишение на заплатите на военнослужещите с 10% още тази година. Ще търсим решения – сложни ", разяснява военният министър.

Той разяснява и тематиката за самолетите на военните.

" Самолетите са на конвейера – 3 броя Ф-16. Предвиждам през есента по-късно посещаване в Съединени американски щати, ще отида да видя по какъв начин върви градежа на самолетите. Всичко върви обикновено. Работим по процедурата за бойни бронирани машини, както и по други по-малки планове ", сподели Тагарев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР