Бюджетът на Велико Търново е консервативен, но оптимистичен. Това каза

...
Бюджетът на Велико Търново е консервативен, но оптимистичен. Това каза
Коментари Харесай

Даниел Панов: Бюджетът на Велико Търново е консервативен, но оптимистичен

Бюджетът на Велико Търново е закостенял, само че оптимистичен.

Това сподели кметът Даниел Панов, представен от Българска телеграфна агенция. На днешното съвещание на общинския съвет беше призната бюджетната рамка от 91,6 милиона лв., както и капиталовата стратегия. Пред съветниците кметът уточни, че финансовият проект и капиталовата стратегия слагат образованието и инфраструктурата като съществени цели, само че отдават нужното и на обществените действия, на културата и туризма.

Данъкът върху постройките няма да пораства, същото се отнася и за такса боклук. Данъкът върху колите се трансформира поради законодателните условия. От общо шест групи коли на три класа ставките за мощ ще бъдат минимални, а на другите три - настоящето облагане като размер ще бъде понижено. За повече от 7000 от общо 22 000 регистрирани коли облагането ще намалее, както и за огромен % транспортни средства на 10-12 годишна възраст. На други 6000 автомобила данъкът ще се резервира или ще се усили с до 40 стотинки на месец. За към 7000 автомобила, които са по-стари, данъкът ще бъде повишен до 10-15 лв. на година, изясни Панов.

Над 650 000 лв. отвън делегираните от страната действия са за издръжката на детските ясли и за детската млечна кухня. Фонд "Ин Витро " ще разполага със 70 000 лв.. Освен 30-е обществени услуги, които се финансират със средства от страната, община Велико Търново обезпечава нужния запас за още 55 обществени услуги, уточни кметът. Над 630 000 лв. са разчетени за културния календар. За спорта са заложени над 480 000 лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР