Бюджетът на Варна отново няма да бъде приет. Точката за

...
Бюджетът на Варна отново няма да бъде приет. Точката за
Коментари Харесай

Отново отложиха приемането на бюджета на Варна

Бюджетът на Варна още веднъж няма да бъде признат. Точката за бюджета беше оттеглена преди днешното съвещание на локалния парламент. Това оповестява Общинският съвет на Варна.

Оказва се, че гласуването на бюджета не може да стане по-рано от 8 март.

Причина за това е " Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели " - общинска благосъстоятелност ", която е обвързана с най-важния финансов документ. По закон тя би трябвало да бъде изменена на уеб страницата на съвета и чак след приключването на 14-дневен период от публикуването й, документът може да бъде гласуван.

Решено бе също да се отсрочи оповестяването на състезанието за избор на член на Съвета на шефовете на " Ученическо и столово хранене " и избор на комисия за осъществяване на състезанието за съвещанието, на което ще се преглежда бюджетът на Варна.

На съвещанието се гласоподава да отпадне точката за избор на непрекъснати и краткотрайни членове на Експертния съвет към фонд " Култура ", заради подаден сигнал, че един от определените от комисията по просвета и духовно развиване специалисти няма нужното обучение.

Ще бъде гласувано и предлагането Варна да е сътрудник в план за рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа, финансиран по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021 - 2027 година

Припомняме, че Общински съвет-Варна, в който няма ясно изразено болшинство, няколко пъти прави опити за приемане на бюджета, само че всичките - несполучливи. Заседанието, което трябваше да се организира на 22 февруари, беше анулирано и по този мотив кметът на Варна Благомир Коцев посочи, че приемането на бюджета на Варна за 2024 година е спряно с безчет процедурни хватки.

Градоначалникът вижда в това опит на другите обединения в Общинския съвет да печелят време за търгуване на гласове против това да той да прокарва техните ползи - кадрови, стопански, политически. Имаше разногласия и за " Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР