Бюджетът на служебното правителство очевидно е бюджет на правителство с

...
Бюджетът на служебното правителство очевидно е бюджет на правителство с
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Надявам се този бюджет да не се гласува от НС

" Бюджетът на служебното държавно управление явно е бюджет на държавно управление с броени дни, т.е., не е бюджет, който ще се извършва, а е поръчка. Това не е бюджет, юридически от човек, който ще го извършва... Надявам се този бюджет да не се гласоподава от Народното събрание ". Това сподели пред БНР финансистът Емил Хърсев. 

И добави, че недостиг в размер на 3% е реален при използване на рационална политика. 

" Разходите за пенсионно и здравно обезпечаване в бюджета да са нула, а в този момент заемат близо половината от него. Тези разноски би трябвало да се покриват от пенсионните и от здравните вноски. Социалната сфера има място в бюджета единствено за целеустремено подкрепяне ". 

Финансистът акцентира, че издръжката на труда е един от главните проблеми - повишение на заплатите може и би трябвало, само че е значимо да бъде ясно по какъв метод ще се случи това. Като логически метод той уточни - балансиране на разноските за пенсии и вноските за пенсии посредством увеличение на възрастта за пенсиониране. 

Според него повдигане на корпоративния налог не се постанова, защото това е едно от дребното преимущества, които България предлага, а и такова решение няма да изпълни бюджета. Много от антикризисните ограничения работят прокризисно, сподели още той. 

Хърсев дефинира бюджета като изтъкан от буфери и от обикновени и известни на всеки техники. 

" Силно занижаване на прогнозата за напредък на стопанството. Когато планираш по-ниска инфлация, постъпленията от Данък добавена стойност, планувани да влязат в бюджета, са занижени. Когато планираш стратегия с два пъти повече задгранични вложения, осигуряваш буфер ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР