Бюджетът на ПП не почива на обективните факти. Трябва да

...
Бюджетът на ПП не почива на обективните факти. Трябва да
Коментари Харесай

Горанов: Бюджетът на ПП не почива на обективните факти

Бюджетът на Политическа партия не почива на обективните обстоятелства. Трябва да седнат специалисти за сформиране на бюджет. Бюджет в една страна се ражда в Министерството на финансите. Ако някой претендира, че може да се оправи с едни договаряния, това не е по този начин, сподели Горанов.

Това сподели „ Денят онлайн ” по Нова нюз Владислав Горанов, някогашен финансов министър, визирайки срещите, инициирани от Българска социалистическа партия. 

" Сега е препоръчано по какъв начин да работи бюджетът за 2022 в изискванията на 2023-та без да има нито една нова политика. През лятото на 2022 година държавната сметка излиза на недостиг ", сподели той.

„ За пръв път нямахме бюджетна прогноза. На Асен Василев първата му работа беше да седне на една маса и да опише по какъв начин наподобява стопанската система на България, да ракзаже, че пари в действителност има ”, сподели Горанов.

„ МВФ ще пристигна в България след дни, през днешния ден излезе отчет от Европейска комисия с данни за напредък по-нисък от този на държавното управление. Имаме МФ, в което работят няколко стотин индивида, имаме Българска народна банка, имаме Европейска комисия и един човек, който със своята анархична политика докара, че България ще задлъжнява с милиарди. Той се пробва да сплоти партии, които се връзват на неговия изказ. Аз избирам да допускам на институциите, а не на един човек, който гледа на политическата система като на игра ”, сподели Горанов.

Според него устойчиво държавно управление няма да има скоро, до момента в който не се утаи това опълчване от последните 2-3 години. Може да се обединят някои партии за сформиране на държавно управление, само че това не значи, че ще е устойчиво.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР