Бюджетът на Пловдив за следващата година ще бъде максимално съобразен

...
Бюджетът на Пловдив за следващата година ще бъде максимално съобразен
Коментари Харесай

Две спортни зали и още забавачки строят в Пловдив догодина

Бюджетът на Пловдив за идната година ще бъде оптимално съгласуван с ситуацията, обвързвана с COVID-19, която, за жалост, всеки ден се трансформира. Това съобщи през днешния ден кметът Здравко Димитров в отговор на журналистически въпрос. Той изброи част от обектите, които ще залегнат в финансовата стратегия за 2022 година, а точно - построяването на две спортни зали в регион „ Западен “ за волейбол и баскетбол до учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “. Проектът се изготвя сега, като цената му ще е за към 5 млн. лева През първата половина на идната година се чака да бъде приключена и зала „ Дунав “.

Здравко Димитров посочи, че с изключение на нови улици и стартираното към този момент строителство на детски заведения се възнамерява план на още една градина в регион „ Северен “. В скоро време ще стартира построяването на такава в кв. „ Съдийски “, работи се и по заданието за нова детска ясла до строящата се сега градина на бул. „ Александър Стамболийски “.

Той уточни, че общината продължава да работи по плана за басейн „ Младост “, който ще бъде обвързван чрез топла връзка със постройката на някогашния състезателен диспансер, само че е належащо преправяне на плана, с който ще се взе участие за европейско финансиране.

Догодина ще бъдат планувани и пари за реконструкцията на кино „ Космос “, когато се чака да бъде импортиран и планът за обновяването му. До няколко дни започва процедурата за осъществяване на публичните поръчки за някои от обектите, включени в заема от 40 млн. лева – ул. „ Хаджи Димитър “ и пробива под Водната палата. Очаква се до края на годината да бъде оповестена и поръчката за ул. „ Царевец “, където строителството напредва и Община Пловдив е в непрекъсната връзка с ВиК Пловдив за взаимни дейности, които да се не припокриват при реализацията на Южния обходен колектор и пробива „ Модър – Царевец “.

„ Въпреки че в този план увеличение на габаритите на бул. „ Александър Стамболийски “ не се планува, Община Пловдив ще продължи с процедурите по отчуждаване за създаване на в допълнение платно, паралелно на в този момент съществуващото “, посочи Здравко Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР