Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с около

...
Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с около
Коментари Харесай

Пловдив изготвя временен бюджет до приемането на основния, с около 500 млн. лв. ще разполага градът през 2023

Бюджетът на Пловдив за 2023 година ще е с към 20 милиона лв. по-малко от миналогодишния, който възлизаше на 526 милиона лв.. Прогнозата направи в ефира на Обзорната стратегия на Дарик радио Пловдив зам.-кметът по финанси Величко Родопски. Увеличение на локалните налози и такси не не планува, безапелационен бе той.

Заради забавянето на приемането на държавния бюджет след предварителните парламентарни избори на 2 април, което ще удължи и гласуването на финансовата рамка на града на тепетата, администрацията приготвя до тогава краткотраен бюджет, което се случва за първи път в новата история на Пловдив, изясни Родопски.

В финансовата стратегия на града за актуалната година сигурно ще бъдат включени реконструкциите на Рогошко и Голямоконарско шосе, както и построяването на новия басейн на Гребна база.

Относно довършването на Зоологическата градина и ремонтана Дондуковата градина, след приключване на едномесечния период от публичното разискване, сумите за плановете ще бъдат вкарани на сесия на Общински съвет за утвърждение. След това цялата документи ще бъде изпратена до Фонда за стабилно градско развиване, откъдето да решат дали ще провиснал нужните средства.

По отношение на стадион „ Христо Ботев “, в случай че локалният парламент одобри предлагането на кмета Здравко Димитров за подсигуряване на нужния финансов запас от 22,5 милиона лв., изпълнителят на строителството ще довърши Колежа със свои средства, а парите ще му бъдат изплатени в три бюджетни години.

Още чуйте в интервютосъс зам.-кметапо финанси на Община Пловдив Величко Родопски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР