Бюджетът на община Враца за 2018 година бе приет снощи

...
Бюджетът на община Враца за 2018 година бе приет снощи
Коментари Харесай

Повече пари за култура и никакви за СПА има в бюджета на Враца за 2018 г.

Бюджетът на община Враца за 2018 година бе признат нощес с доста разногласия, закани за митинг и недоумение, видя кореспондент на BulNews.bg. По време на дебатите, които продължиха час и половина се стигна до там, че кметът Калин Каменов съобщи в зала, че повече не е нужно да се вършат изнесени разисквания, тъй като нямало смисъл от тях и огромна част от общинските съветници отново не били удовлетворени и не били разбрали проекто бюджета. Изказването му бе предизвикано от редицата мнения за грешки и неясноти в бюджета, който бе обсъждан на двудневен СПА-семинар в първокласен хотел във Вършец. Заради отношението в залата Каменов се закани да не се харчат повече пари от локалната хазна за сходни разисквания. На финала на разискването се стигна даже до там, че съветникът доктор Здравко Златев заплаши кметът с митинг, който той самият ще оглави. Причината е, че регионът, в който живее е в трагично положение и макар диалозите с кмета за него не е планувано никакво финансиране от бюджета.
По време на дебатите бяха направени две оферти за изменение на проекто бюджета. Първото бе на съветника от Българска социалистическа партия Иван Иванов, който настоя да се усилят средствата, с които се финансира Драматично-кукления спектакъл. В плана за него бяха планувани 50 000 лв..
„ Само сметките за електрическа енергия на театъра за 2017 година са 62 184 лева”, сподели Иванов. Той предложи и тази година дотацията от общината за културната институция да е 90 000 лв., колкото е била през предходната година. Второто предложение бе на съветника Владислав Христов. Той предложи на своите сътрудници да освободят от локални налози за 2018 година филиалите на двете висши учебни заведения в града – на Медицинския университет – София и на Великотърновския университет. И двете оферти бяха възприети от вносителя – кметът Калин Каменов.
При гласуването бюджетът бе подсилен от 19 общински съветници, 13 гласоподаваха “против”, а двама – “въздържал се”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР