Бюджетът на Община Шумен за 2024 година, в размер на

...
Бюджетът на Община Шумен за 2024 година, в размер на
Коментари Харесай

Определиха бюджета на Община Шумен за 2024 г.

Бюджетът на Община Шумен за 2024 година, в размер на към 167 млн. лв., бе признат на днешното съвещание на Общинския съвет в регионалния град, след над два часа диспути. " За " гласоподаваха 25 от общинските съветници, трима – " срещу ", 11 се въздържаха, а самостоятелният консултант Павел Павлов не гласоподава. 

Павлов и от групата " Кауза Шумен " приканиха кмета проф. Христо Христов да бъде оттеглена и отсрочена за разглеждане точката, предвиждаща 10-процентно нарастване на заплатата му, само че предложенията им не бяха подкрепени. С нарастването на месечното трудово заплащане на кмета на общината се усилват и заплатите на кметовете по селата, на общинските съветници и на чиновниците в администрацията, бе припомнено на съвещанието, като Христов означи, че дали това ще се случи, ще реши Общинският съвет. 

Критики към бюджета насочиха и други общински съветници, съгласно които заложените средства за спорт и просвета са незадоволителни. Отправени бяха и голям брой други въпроси, свързани със заложеното в бюджета на общината. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР