Бюджетът на община Опака през тази година е 5 698

...
Бюджетът на община Опака през тази година е 5 698
Коментари Харесай

Община Опака с бюджет от близо 1 млн. лв. повече

Бюджетът на община Опака през тази година е 5 698 811 лв.. Това с близо 1 милион лв. повече по отношение на 2018 година, заяви завеждащият дирекция "Обща администрация " Феим Феимов.

Допълнителният милион е обезпечен със дотации от републиканския бюджет. Първата от тях е получена през лятото на 2018 година и е за общо 1, 2 млн. лева Засега в администрацията са получили единствено предплатено заплащане по сумата и по тази причина в тазгодишния бюджет попадат и останалите 626 900 лева Средствата, обезпечени с разпореждане на Министерския съвет, са за създаване, ремонт и поддържане на уличната мрежа в най-голямото село в общината - Крепча. С друго разпореждане в сметката на Общината през декември са влезнали още 300 000 лева - целево финансиране за настоящи поправки на улици в града.

В приходната част на бюджета за 2019 година са посочени средствата от общата дотация за делегираните от страната действия, които надвишават 2,7 млн. лева Тук са включени и 218 000 лв. - временен излишък от предходната година. Малко над 1 млн. лева пък са приходите с общински темперамент, като включително са постъпленията от имуществени и други налози, както и доходи и приходи от благосъстоятелност, общински такси, санкции, наказания, приходи от продажба на нефинансови активи, дарения и други

Най-голям дял в разходната част на бюджета обичайно е за обезпечаване на функционалност "Образование ". За това от страната са отпуснали 1 790 336 лева Осигурени са още над 170 000 лева за прехрана на дома за остарели хора в село Гърчиново и повече от 85 000 лева за насърчаване активността на шестте читалища на територията на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР