Бюджетът на Евросъюза след 2020 г. обсъждат експерти, политици и

...
Бюджетът на Евросъюза след 2020 г. обсъждат експерти, политици и
Коментари Харесай

Бюджетът на ЕС се обсъжда в София, ето кои са другите водещи теми

Бюджетът на Евросъюза след 2020 година разискват специалисти, политици и представители на европейските институции в София. Срещата е в границите на българското председателство на Съвета на Европа. По време на диалозите ще се реши каква да бъде кохезионната политика за интервала 2021 – 2027 година Друга цел е да се понижат разликите сред по-слабите и по-силните региони в Европейски Съюз. Според вицепремиера Томислав Дончев сега тя е над 10 пъти, предава БГНЕС.

До момента, по в този момент настоящата политика, България е получила 8,3 милиарда евро.
„ Всичко положително, което сме създали в последните години за над 20 милиарда лв., е направено по тези стратегии. Всички съжаляваме за решението на Англия да напусне Европейски Съюз и в идната финансова рамка липсват много милиарди”, сподели министър председателят Бойко Борисов.
Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер пък дефинира като доста добра концепцията парите по кохезионната политика да се отпускат при съблюдаване върховенството на закона.
„ Ще създадем всичко допустимо това предложение да бъде утвърдено от Съвета и от Еропарламента”, сподели Йотингер.
" Кохезионната политика е най-важната за свързаността на Европа, тя може да събира много сфери и политики на Европейски Съюз, съобщи Борисов и означи другите значими тематики - киберисигурност, цифрова инфраструктура, обща европейска защита и миграционната рецесия.
Дни наред нашето председателство поставя големи старания и за решение на този въпрос – Дъблинският развой, това, което сме се договорили, да се откри някакъв рационален компромис. Всеки от вас следи интернационалния продан и вижда по какъв начин десетки души дневно не престават да се давят, не престават да страдат и всички имат една притегателна точка – Европа, съобщи Борисов и означи, че България освен прецизно си съблюдава уговорките като външна граница на Европейски Съюз, само че и има нулев миграционен напън.
„ Споразуменията ни с Турция работят съвършено. Каквото и да свършим в кохезията, видяхте, че в предишните 1-2 година първата тематика на изборите е миграцията”, сподели Борисов и добави: С решението на Съединени американски щати да излязат от нуклеарното съглашение с Иран и твърдата пък позиция на Европейски Съюз по тематиката, ние засичаме от ден на ден ирански мигранти. Когато нещо предвещава война, нищо не може да спре хората да търсят леговище, всеки ще търси място, където децата му да порастват в мир, сподели министър председателят.
С мира като дума ще завърша и последния си прочит за обстановката на Западните Балкани, тъй като тя доста бързо може да се трансформира в това, което беше преди 20 години – войната в Косово, всеобщите гробове, предизвести Бойко Борисов и съобщи, че всичко на Балканите се случва доста бързо и още по-бързо се придвижва на европейски терен.
Аз разбирам, че за доста от вас Балканите са доста далечна тематика. Може би се демонстрира нарцисизъм в тази посока, само че всяка една страна има и своя вътрешна политика. Перспективата е във вълшебната дума - съгласуваност. Коридорите № 8,10 са извънредно значими за района. Докато тази инфраструктура с пътища, жп линии, летища, енергийна съгласуваност подсигурява, че тук ще стане по-добро място за живеене. Полагаме доста старания в тази посока, мисля, че всички сътрудници го вършат, разяснява още Бойко Борисов и напомни, че един път към този момент е предизвестил какво ще се случи в случай че не си затворим границите.
Правейки нужните взаимни отстъпки, се надявам да вървим напред. Миграцията и кохезията са тематиките, които най ни разделят, заключи министър председателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР