Бюджетът на ЕС, бъдещето на Европа през призмата на проведените

...
Бюджетът на ЕС, бъдещето на Европа през призмата на проведените
Коментари Харесай

Бюджетът на ЕС във фокуса на Съвета по европейски въпроси в Пловдив

Бюджетът на Европейски Съюз, бъдещето на Европа през призмата на извършените национални публични разисквания, Brexit и провокациите в двустранните връзки разискаха членовете на Съвета по европейски въпроси. Заседанието се организира в Пловдив и прегледа настоящи и стратегически въпроси, свързани с участието на България в Европейски съюз.
Съветът утвърди плановете на позиции на страната ни за идните съвещания на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси по част „ Бюджет “ и по земеделие и риболовство.
Важна част от съвещанието бе отдадена на доклада за осъществяването на проекта за деяние за 2018 година с ограниченията, произлизащи от участието на страната ни в Европейски Съюз, към 31 октомври 2018 година От общо 154 ограничения към края на октомври са изпълнени 115 ограничения. Мерките, чието осъществяване към момента не е завършило, са 39, което е 25 на 100.
„ Благодаря на сътрудниците за мненията, които бяха споделени и във връзка с насъбрания опит по време на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и за концепциите по какъв начин да запазим построения потенциал “, сподели министър Лиляна Павлова и добави: „ Трябва да продължим да работим със същите темпове на работа, както и да пренесем положителните практики от работата ни като председателство в работата на национално равнище ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР