Бюджетът на ДОО е бюджетът на изядената пица. Това заяви

...
Бюджетът на ДОО е бюджетът на изядената пица. Това заяви
Коментари Харесай

ДПС иска френска пица, а не българска опоскана

Бюджетът на ДОО е бюджетът на изядената пица. Това съобщи Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи по време на дебатите по второ четене на бюджета на ДОО. В България има висока инфлация, уточни той.

Ибрямов напомни френската гражданска война и думите на Мария Антоанета за скъпия самун: " Като няма самун, да ядат пасти ". Ибрямов уточни, че в последна сметка тя се е срещнала с откритие на революцията - гилотината.

Народният представител обиколил търговски вериги и аптеки. С над 25% са поскъпнали медикаментите и стоките от първа нужда. Или нов бюджет, или би трябвало да се носи тежката политическа отговорност, акцентира Ибрямов.

Колегата му Петър Чобанов настоя за механизми, които да не тревожат хората за средствата, с които разполагат.

Ние желаеме да живеем в естествена страна, с естествена политика, с естествена стопанска система, още веднъж се включи Ибрямов. Искаме пицата да бъде като във Франция, посочи депутатът от Движение за права и свободи.
 Най-бедните без пари за зъби Обновена
Най-бедните без пари за зъби

Депутатите гледат бюджета на НЗОК на второ четене

Председателят на обществената комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев от Политическа партия посочи, че обединението си сложила амбициозни цели и към този момент почнала да ги извършва.

Александър Иванов от ГЕРБ предложи да се смени името на закона на закона за тримесечния бюджет на ДОО . Доста обществени заплащания бяха спрени при растящи цени, по думите му. Трябвало да се заложи битка с бедността и с инфлационните процеси.
 Увеличават парите на майките на деца с увреждания
Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Управляващата коалиция единомислещо приела предлаганото нарастване

Искрен Арабаджиев уточни, че толкоз доходи щяло да има, че по тази причина се налагала актуализацията през юни.

5,3% е инфлацията в Европа, а у нас е 9,1%, включи се и Делян Добрев от ГЕРБ. Кашкавалът е скопил с 25%, сиренето с 26%, морковите и зелето са поскъпнали с 43%, по думите му.

Вие вземате от единия джоб на българина 100 лв. и му слагате в другия 15 за разтуха, това ли ви е общественият бюджет, отново излезе на трибуната Александър Иванов. Осем лв. е кг на краставиците, честито, обърна се той към ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР