Бюджетът на държавата за 2019 г. влиза днес в Народното

...
Бюджетът на държавата за 2019 г. влиза днес в Народното
Коментари Харесай

Държавният бюджет за догодина влиза за гласуване в парламента

Бюджетът на страната за 2019 година влиза през днешния ден в Народното събрание.

Вчера депутатите одобриха парите за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното публично обезпечаване (ДОО).
Парламентът събра кворум на ръба за разискване на бюджетите Регистрираха се 122-ма депутати при започване на изключителното съвещание
Заседанието стартира при кворум на ръба от 122 гласа макар протеста на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които не се записаха.

Очаква се мъчно обезпечаване на кворум и през днешния ден. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че и през днешния ден депутатите на левицата няма да се записват при започване на съвещанието.
Правителството утвърди трите бюджетни закона за идната година (ОБНОВЕНА) Приоритетите на Бюджет 2019 са обществената политика, образованието, защитата и политиката по приходите
Заложените в държавния бюджет параметри плануват и през 2019 година страната да бъде на минус – заложен е недостиг от половин %. Очакванията са животът да продължи да нараства – приблизително с 3% за идната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР