Бюджетът на държавата към края на април ще бъде балансиран,

...
Бюджетът на държавата към края на април ще бъде балансиран,
Коментари Харесай

Георги Ганев: Бюджетът остава балансиран, дори леко на плюс

Бюджетът на страната към края на април ще бъде уравновесен, съобщи депутатът от " Демократична България " и ръководител на бюджетната комисия Георги Ганев пред Bulgaria ON AIR.

" Разходите вървят доста повече от предходната година, само че приходите вървят по-високо от предстоящото, към края на април бюджетът ще е в баланс , дори леко на плюс ", разясни Ганев.

Той разяснява тематиката на фона на очертаващите се предварителни избори и невъзможността за актуализация на бюджета при ръководство на служебно държавно управление.

" Не знаем Българска социалистическа партия дали ще създадат кабинет, не знаем дали даже ще опитат. За разлика от предходните парламенти, изборният кодекс е първото нещо, по което ние започнахме да работим. Обикновено го не помнят до 2 месеца преди изборите, а ние започнахме незабавно. Не считам, че изборният кодекс се трансформира подмолно поради евентуалните предварителни избори. " - уточни депутатът в изявление за предаването " Денят ON AIR ".
 Третият мандат отива при Българска социалистическа партия
Третият мандат отива при Българска социалистическа партия

На 5-ти май Румен Радев ще го връчи

Toй не счита, че предварителните избори ще излязат по-скъпи.

" Ще има по-малко отпечатване на бюлетини, организацията няма да е доста по-различна ", съобщи Ганев.

Той разяснява и п ротивоепидемичните ограничения.

" Най-малкото ще се продължат ограниченията досега, в който ще има нов парламент, и Министерският съвет ще предложи в случай че би трябвало смяна в Закона за бюджета. За мярката 60/40 има отзиви, че също би трябвало да се продължи, само че може да има и други по-ефективни ограничения. При едно преразглеждане на бюджетната рамка ще бъдат оставени запаси за последващи талази на болестта. Това ще включва средства за здравната система, както за ваксини, по този начин и за медицинския личен състав и ограничения за подкрепяне на бизнеса. " - означи Ганев.

Той засегна и тематиката за подпомагането на пенсионерите.

" Към момента наподобява като че ли финансовото министерство е съумяло да откри запаси доникъде на годината и допускам по-късно ще се гласоподава нова рамка на бюджета, с цел да има и за по-нататък, само че би трябвало той да се преразгледа. " - предвижда депутатът.
 И май месец добавка от 50 лева за над 2 млн. пенсионери
И май месец добавка от 50 лева за над 2 млн. пенсионери

Окрупняват и парцели на МО и МОН в столичния кв. " Младост "

По думите му, никой не е предложил смяна в налозите с изключение на Българска социалистическа партия - за въвеждането на напредничав налог, само че съгласно него той няма да има резултат.

" Даже биха влезнали по-малко по доходния налог за физически лица. Данъчната система в България е едно от най-разумните неща които имаме. Ситуацията в този момент е дефицитна, само че страната има пространство да посрещне това не с повдигане на налози, а с приемане на дълг и когато настъпят положителни стопански времена, той ще бъде затрупан. " - добави депутатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР