Бюджетът на държавата е финансов план, който е израз на

...
Бюджетът на държавата е финансов план, който е израз на
Коментари Харесай

Росица Велкова: Редовен кабинет ще трябва да има, за да състави бюджет 2023

" Бюджетът на страната е финансов проект, който е израз на управническата стратегия на постоянно държавно управление, определено от парламентарно болшинство. Политиките, които биха намерили отражение в бюджет 2023 година, ще имат своето отражение в средносрочен проект, което ще сътвори компликации пред едно постоянно държавно управление да организира своята ", сподели в изявление за " 24 часа " Росица Велкова.

Тя счита, че упованията на жителите и на бизнеса са да се сформира постоянен кабинет, да има политическа непоклатимост, да има предсказуемост. Удължителният закон ще даде време на постоянния кабинет да сформира бюджет за 2023 година съгласно своята управническа стратегия.

" При отрицателния сюжет подсигуряваме всички системи да действат обикновено - заплатите, пенсиите, обществените заплащания да се финансират на достигнатите равнища към декември 2022 година, като ще може да се приложи и швейцарското предписание за индексиране на пенсиите ", добави служебният финансов министър.

Велкова е безапелационна, че се резервират данъчните облекчения за деца, всички заплащания, свързани с линията на беднотия на избраното равнище от 504 лева, резервира се размерът на общата годишна квота на ваучерите за храна, резервират се понижените данъчни ставки по Данък добавена стойност за периода, признат от Народното събрание, обезпечено е подпомагането на бизнеса за високите цени на електрическата енергия.

" Обръщам внимание, че към края на ноември 2022 година завършва мярката за 25 стотинки на литър на всеобщите горива за жителите, тогава чакаме ресурсът от 150 млн. лева да бъде привършен. В плана за смяна на Закона за корпоративното и подоходно облагане е препоръчана така наречен краткотрайна солидарна вноска, като източник на финансиране ще бъде облагането на свръхпечалбите на фирмите в областта на добива и преработката на петрол, газ и въглища ", сподели още Велкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР