Бюджетът, който предлага Асен Василев, е хартиен бюджет. Там се

...
Бюджетът, който предлага Асен Василев, е хартиен бюджет. Там се
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Бюджетът, който предлага Асен Василев, е хартиен бюджет

Бюджетът, който предлага Асен Василев, е книжен бюджет. Там се наместват едни числа, които не съществуват. Приходната част е извънредно надценена - това разяснява в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на " ИТН ".

Той изпрати контролни органи да тормозят БЕХ, да се надуе облагата с милиард и 300 милиона лв., която я нямат на хартия, с цел да може да му излезе 3-процентния недостиг. Освен това, е принудил митниците, че ще съберат 30% повече доходи, което не знам по какъв начин става, в случай че стокооборотът на страната е подобен, какъвто е и те работят с конкретика, уточни Йорданов.

Според него, има раздути доходи на хартия. Той напомни, че през 2020 година, когато нямаше икономическа рецесия, разноските на страната са били 40 милиарда лв., а в този момент след появяването на Асен Василев те са 70 милиарда лв..

30 милиарда лв. повече разноски без някаква особена смяна в обществения статус на хората. Напротив, противоположното - скок на цените и всеобщо обедняване. Така, че няма по какъв начин да подкрепим бюджет, който в действителност е изработен на хартия с измислени числа, с принуждаване на държавните предприятия да дадат всичко, каквото имат, т.е. изгребва се цялата им облага, всичките им дивиденти и те ще станат неконкурентоспособни и това ще ни удари след 1-2 години и по тази причина няма по какъв начин да подкрепим нещо толкоз нездравословно, разясни Тошко Йорданов.

По думите му, бюджетът би трябвало да служи, с цел да се заплащат всякакви неща, а когато няма доходи - по какъв начин да се заплаща. Държавата към този момент е в недостиг в средата на годината и в никакъв случай не е била на 1 милиард и 200 милиона през май - това не се е случвало предходни години, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР