Бюджетът, който определяме е реалистичен и изпълним. Той ще покрие

...
Бюджетът, който определяме е реалистичен и изпълним. Той ще покрие
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Минималната пенсия ще стане 392 лв., след като бъде актуализирана с 6,1% от 1 юли

" Бюджетът, който дефинираме е реален и осъществим. Той ще покрие разноските за всичкки пенсии, които бяха увеличени от 25 декември. Това обезпечава дългосрочност на бюджета през идната година и една непоклатимост, тъй че хората да си получат пенсиите и всички заплащания, които осигурителната система им дава ", това съобщи шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов пред Национален осигурителен институт.

" Според нас оптималният застрахователен приход би трябвало да се усили. Това не е правено от три години, а през тях се усили с 42% минималният застрахователен приход и междинния застрахователен приход, с което доста се приближи разликата сред междинния и оптималния застрахователен приход, което води до това, че лице, което желае да се пенсионира, неговата пенсия зависи с изключение на от стажа и от неговия приход или самостоятелен коефициент. Индивидуалният коефициент е междинния застрахователен приход за страната към оптималния или този към, който се се е осигурявало, което ще докара до по-високи пенсии ", посочи той.

" 227 хиляди души се обезпечават над 3000 лева и 160 000 над 3400 лева Там не са единствено хора от ИТ бранша. Там има хора от банките, консултантския бизнес, които чакат да имат по-голям заместващ приход или по-високи пенсии. Според мен предлагането е положително ", добави Ивайло Иванов.

" Осигуровката се заплаща 60% от работодателя и 40% от служителя, което е съвсем равнопоставено и е по-добре този оптимален приход да бъде изработен по този начин да има предвидимост, само че значимо е да се върви в вярната посока ", добави той.

Всички пенсии да се усилят с 6,1% с новия бюджет, това посочи шефът на Национален осигурителен институт.

" Другото, което е доста значимо с този бюджет е, че за първи път имаме близо 2,4 милиарда лева на фонд пенсии. Това е нарастване с съвсем 20% по отношение на предходната година. Минималната пенсия ще стане 392 лева, откакто бъде обновена с 6,1% от 1 юли, което е с 31% покачване от предходната година ", акцентира Ивайло Иванов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР