Бюджетът и са двете неща, с които МОН ще се

...
Бюджетът и са двете неща, с които МОН ще се
Коментари Харесай

Николай Денков: Веднага се заемаме с пандемията и бюджета

Бюджетът и са двете неща, с които МОН ще се захване незабавно, без да губи време. Това сподели пред публицисти просветният министър. Той добави, че не би трябвало запазването на здравето да е за сметка на образованието и прикани за взаимна работа сред МОН и Министерството на здравеопазването. Денков съобщи още, че решенията по какъв начин ще се работи в учебните заведения при възможна нова вълна са на здравните управляващи. Самият той ще взе участие в диалозите и ще даде своето мнение. По думите му най-големият проблем пред системата към днешна дата е, че не е ясно какво ще се случи през месец февруари при нова вълна на. „ Ние би трябвало да имаме явен проект, който не е подготвен сега, при който учебните заведения или да не бъдат затваряни, или в случай че са затворени, да е за малко време и с явен проект по какъв начин ще се излезе от локдауна “, съобщи Николай Денков.

По мотив това, че в клас при 30% единодушие на родителите за тестване той съобщи, че задачата да се направи това е, с цел да се върнат повече деца в учебно заведение. „ Свалихме %, тъй като имаме много сигнали за паралелки, които са покрай 50%, само че не съумяват да ги съберат “, разясни просветният министър. По отношение на бюджета МОН е направило своите оферти, само че следва те да бъдат разисквани с Министерството на финансите.
Кой е проф. Николай Денков, новият министър на образованието
Академик Николай Денков е министър на образованието и науката в двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев през 2...

Относно тестванията Николай Денков съобщи, че всички средства за закупуването им са предоставени на Министерството на здравеопазването. „ Имаше питане към Министерския съвет може ли ние да купуваме проби, само че отговорът беше, че не можем “, добави той.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР