Бюджетът е сметнат нереалистично и той ни отдалечава от еврозоната,

...
Бюджетът е сметнат нереалистично и той ни отдалечава от еврозоната,
Коментари Харесай

Васил Велев: Бюджетът е нереалистичен и ни отдалечава от еврозоната

Бюджетът е сметнат нереалистично и той ни отдалечава от еврозоната, тъй като съдържа риск за несъразмерен недостиг. В момента влизаме в рецесия. Това съобщи ръководителят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал Васил Велев в ефира на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Българските капитали напущат страната, повече в сравнение с непознатите идват в България, тъй като няма добър бизнес климат. С този бюджет не се усъвършенства, а се утежнява. Публичните вложения, които са заложени като рекордна стойност, няма да се осъществят. Първо, тъй като няма подготвени планове, второ, тъй като, в случай че се осъществят, дефицитът ще е доста по-голям от този, който е плануван ", разяснява Велев.

Той изясни, че бюджетът залага голословни растежи, който се разграничават съществено от прогнозата на Европейската комисия за растеж на стопанската система.

Според Велев компенсациите за безработни не порастват, а безработицата пораства.

" Статистиката към този момент регистрира, че безработицата пораства. Трябва да подхващаме антикризисни ограничения, това въобще не се артикулира. Има народен проект за деяние по заетостта, където се образоват безработни, с цел да намерят работа. Това са потребни политики, да вземем за пример, само че не е задоволително ", сподели Васил Велев.

По думите му финансовия министър разчита на растеж на потреблението, което да компенсира спада в промишлеността.

" Такъв растеж в потреблението ще компенсира непознати промишлености, тъй като огромната част от потреблението е импорт, а не произвеждане в страната ", акцентира ръководителят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР