Бюджетът е предмет на обсъждане в Министерския съвет, изготвя се,

...
Бюджетът е предмет на обсъждане в Министерския съвет, изготвя се,
Коментари Харесай

Министър Лазар Лазаров: Бюджетът се обсъжда в МС, изготвя се, ще бъде представен скоро

Бюджетът е предмет на разискване в Министерския съвет, изготвя се, ще бъде показан напълно скоро и тогава ще можем да представим пред обществото предложенията в региона на обществената сфера.

Това сподели пред публицисти министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, запитан за плановете в бюджета на общественото министерство.

Той взе участие на заключителното събитие „ По-добро бъдеще за децата на Европа “ по 3-годишната стратегия за превъзмогване на детската беднотия и общественото изключване, въведена пилотно в 7 страни в Европа.

Днес дружно с нашите обществени сътрудници ще обсъдим в границите на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт плана за бюджет за Закона за държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2023 година, сподели министър Лазаров.

Онова, което е планувано като ангажимент в границите на удължителния закон, служебният кабинет, в случай че не бъде формирано болшинство, което да излъчи постоянен кабинет, ще извърши, уточни той.

Относно минималната работна заплата той съобщи, че това е предмет на разискване в Закона за държавния бюджет.

На въпрос дали ще има смяна на майчинството за втората година и компенсации за безработица той съобщи: " Основното, което следва да отбележим в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) е големият растеж, който има в разноските, единствено в региона на пенсиите с ограниченията, които бяха подхванати през 2022 година и тези, които предстоят да бъдат подхванати през 2023 г, имаме 3.7 милиарда растеж. "

Разходите на консолидирана основа на бюджета на държавното публично обезпечаване надвишават 21 милиарда От осигурителни доходи цената им е към 11 милиарда, затова спомагателните средства, нужни за посрещане на всички разноски на ДОО от страна на държавния бюджет надвишават 10 милиарда, разяснява министър Лазаров.

Той посочи, че служебният кабинет ще направи това, което е заявявал постоянно и добави, че той не може да организира дълготрайни, ангажиращи политики. Законът за бюджета на ДОО е създаден при отчитането на тези параметри, които ви загатнах, и въз основа на настоящото законодателство, сподели още министър Лазаров.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР