Бюджетът е основният финансов план за годината. Бюджетите трябва да

...
Бюджетът е основният финансов план за годината. Бюджетите трябва да
Коментари Харесай

Ананиев: Радев няма нужното познание, за да коментира бюджета за 2021 г

 Бюджетът е главният финансов проект за годината. Бюджетите би трябвало да се разясняват от хора, които имат нужното обучение, а не с общи приказки. Не мога да си показва, че президентът произнесе тези думи. Той не е надълбоко в нещата, той не ги познава. Надявам се да не са му ги дали тези думи неговите секретари, с цел да го подведат, разяснява в " Седмицата “ по " Дарик “ министърът на финансите.

По думите му президентът няма нужното знание да разяснява бюджета за 2021 година, той разединява нацията и опълчва едни хора на други, уточни Ананиев.

Не съм подвеждал нито един министър-председател, нито едно държавно управление, сподели Ананиев, който изброи какъв брой бюджета е правил до този миг.  " Това ми е 35-ият бюджет, работил съм с всички държавни управления до момента и съм работил почтено и почтено и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с положителни индикатори и цели и съблюдаване на фискалната дисциплинираност на страната. “

Ние сме с най-ниския недостиг. Предвиждаме тази година да приключим с 4,4 % недостиг, добави финансовият министър. Дългът ни в 2023 година ще бъде 28,2 % от Брутният вътрешен продукт, до момента в който на другите европейските страни дефицитът им беше 70 % от Брутният вътрешен продукт, уточни още Ананиев. За идната година предвиждаме 2,5 % растеж на Брутният вътрешен продукт, добави министърът.

Той означи, че е ясно, че икономическото ни възобновяване е свръзано с това на сътрудниците ни от Европейския съюз.

По думите му обаче, бюджетът ни за идната години е изработен по този начин, че да се извършва от всяко едно държавно управление, което ще пристигна, без значение от разпределението на политическите сили. 

Още през идната седмица ще създадем мярката, която ще компенсира % от оборота на фирмите, спрели работа поради новите въведени ограничения, разгласи финансовият министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР